İran’ın başkenti Tahran’da eş zamanlı çifte saldırı düzenlendi. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği İran Parlamentosu ve Humeyni mezarı önünde gerçekleştirilen saldırılar sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise yaralandı.

Parlamento binası ve İran’da 4 silahlı saldırgan parlamento binasına girerek etrafa rastgele ateş açtı ve içerideki birkaç kişiyi rehin aldı. Silahlı saldırganlar ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. Parlamento binasına giren 4 teröristin öldürülmesinin ardından rehine krizi son buldu.

İran Meclis'indeki çatılma anı kamerada - VİDEO 



Tasnim Haber Ajansı, parlamento binası camından kendisini gösteren silahlı bir saldırganın da fotoğrafını yayınladı.

Ajans, Tahran Milletvekili İlyas Hezreti'nin 2 kişinin kalaşnikof ve bir kişinin de tabancayla saldırdığını açıkladığını duyurdu. 

İran'daki saldırılardan görüntüler

FARS: SALDIRGAN 1 KİŞİ VE YAKALANDI

Fars Haber Ajansı da bir kişinin meclis korumalarına ateş ettiğini ve 1'i koruma 2'si sivil, 3 kişiyi yaraladığını duyurdu. Ajans, sevillerin meclisi ziyaret eden yabancı uyruklu kişiler olduğunu duyurdu. Ajans, görgü tanıklarına dayındırarak verdiği haberinde kaçan saldırganın yakalandığını yazdı.

HUMEYNİ'NİN MEZARI BAŞINDA SALDIRI

FARS Haber Ajansı, Tahran'da İmam Humeyni'nin mezarı çevresinde de 3 kişinin saldırı düzenlediğini; 2'sinin yakalandığını; son saldırganın canlı bomba olduğunu ve kendisini patlattığını yazdı.Kendini patlatan canlı bombanın kadın olduğu öne sürülüyor. Patlamada 2 kişinin yakalandığı duyuruldu.

IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD'e yakınlığıyla bilinan Amaq haber ajansından yapılan açıklamayla, Tahran'da 7 kişinin ölümüne neden olan çifte terör saldırılarını IŞİD üstlendi. Böylece IŞİD ilk kez İran topraklarında bir terör saldırısı gerçekleştirmiş oldu.

DIŞİŞLERİ KINADI

Dışişleri Bakanlığı İran'da düzenlenen terör saldırılarını kınadı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu sabah saatlerinde Tahran'da İran İslami Danışma Meclisi ile İmam Humeyni Türbesi'ne yönelik terör saldırıları düzenlendiği, saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralılar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıları kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yakınları başta olmak üzere İran halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. 
 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr