Haftalardır konuşulan an geldi. Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple, piyasaya süreceği yeni iPhone 5SE'yi görücüye çıkardı. Apple Watch'un Sport modelinin fiyatları da düştü.

APPLE WATCH'A İKİ YENİ RENK GELDİ, FİYATI DÜŞTÜ


Türkiye'ye de geçen yıl gelen Apple Watch'a iki farklı renk kordonu da eklendi. Diğer bir deyişle yeni bir Apple Watch bu gece yok. Apple Watch'un fiyatında da değişikliğe gidildi ve fiyat etiketi 349 dolardan 299 dolara indi.


Jackson'dan sonra sahneye Jeff Williams geldi. Apple'ın Parkinson hastalığı üzerine yaptığı çalışmalara değinen Williams, en büyük araştırma verisine 24 saat gibi kısa bir sürede ulaştığını belirtti.

Diabet hastalığı için de pek çok sağlık kurumuyla işbirliği içinde olduklarına vurgu yapan Williams, sağlık alanını Apple'ın fazlasıyla önemsediğini kaydetti.

Cook'un ardından sahne alan Apple'ın kadın yöneticilerinden Lisa Jackson Çin'de yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçiş yaptıklarına dikkat çekti. Geri dönüşüme önem verdiklerini belirten Jackson, bu konuda titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Jackson'a göre Apple sadece Çin'de 40 megawatt'lık bir güneş tarlası kurmuş!

Ve Cook sahnede... 1 milyar Apple cihazının şu an kullanıldığını söyleyen Cook FBI ile olan krize de değindi. Sahneye çıkar çıkmaz Cook FBI ve kullanıcılar arasındaki seçimleri konusunda kişisel veri gizliliğini önemsediklerine vurgu yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr