Geçtiğimiz hafta içerisinde Apple iPhone SE modeli duyurulmuş ve bir hafta içerisinde ön siparişe çıkacağı ilan edilmişti. Ülkemizde ise Apple, iPhone SE’nin Türkiye fiyatını saatler içerisinde açıklamıştı. Cihaz ülkemizde 1999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. 64 GB’lık versiyon ise 2399 TL olacak.


iPhone SE Türkiye’de ne zaman satışa çıkacak?
Apple’ın internet sitesine baktığımızda 4 inçlik bu yeni telefon için “29 Mart’ta sipariş verin” mesajını görüyoruz. Ancak bu üstü kapalı bir ifade. Cihaz 29 Mart’ta ön siparişe mi çıkacak yoksa direkt olarak satışa mı çıkacak belli değil.
Bu belirsizlik içerisinde Türk Telekom’dan bir açıklama geldi. İlgili açıklamaya göre Apple iPhone SE Türkiye çıkış tarihi 8 Nisan olacak. Türk Telekom mağazalarında 8 Nisan tarihinde iPhone SE modeli tüketiciler ile buluşacak yani satışa çıkacak. Ancak henüz taahhütler ve ödeme seçenekleri belli değil.
Turkcell ve Vodafone operatörlerinden ise henüz bir açıklama. Duruma bakılırsa Apple’ın sitesinde yer alan 29 Mart tarihi ön siparişlerin toplanmaya başlayacağı tarih olacak. Cihaz ise Türkiye genelinde Nisan ayı içerisinde satışa çıkmış olacak. 4 farklı renk seçeneği, 4 inçlik ekranı, Apple A9 işlemcisi, 12 MP ve 4K çekim yapabilen kamerasıyla yeni akıllı telefonu merakla bekliyoruz.

Batman V Superman İnceleme!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr