Bazı iOS kullanıcıları iPhone‘nun pil ömrünü uzattığı için başvurduğu yolların aslında gereksiz olduğunu bilmiyorlar. Bunu resmi bir ağızdan dünyaya duyurmak isteyen bir kullanıcıya Apple tarafından verilen cevap ise oldukça net.


iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu şüphesiz şarj süresi. Bunun için kullanıcılar çeşitli yollara başvuruyor, ancak ne kadar doğru? Bazı iOS kullanıcıları pil ömrünü uzattığı için başvurduğu yolların aslında gereksiz olduğunu bilmiyorlar. Bunu resmi bir ağızdan dünyaya duyurmak isteyen bir kullanıcıya Apple tarafından verilen cevap ise oldukça net.
iPhone kullanıcıları arada sırada açık uygulamaların hepsini birden kapatmanın pil ömrünü iyileştireceği ve cihazın daha hızlı çalışmasına yardımcı olacağı yönünde genel bir kanıya sahip. Bu uygulamanın doğru olmadığı bir gerçek ancak bir kullanıcı durumun resmi bir ağızdan duyulması gerektiğine inandı ve Tim Cook’a bu soruyu yöneltti.
9to5Mac okuyucularından biri bu durumu Tim Cook’a sormaya karar vermiş ve bir e-posta göndermiş. Okuyucu yazdığı e-posta’da sık sık açık uygulamaları kapatıp kapatmadığını ve bunun pil ömrüne bir etkisi olup olmadığını sormuş. Okuyucunun beklediği cevap Tim Cook değil, iOS’un başındaki isim Craig Federighi’den geliyor.
Log’un yaptığı habere göre Cook’a yöneltilen bu iki soruya “Hayır ve hayır” şeklinde oldukça kısa ve net bir cevap yazan Federighi, okuyucuya Apple müşterisi olduğu için teşekkür ederek noktayı koyuyor. Haliyle multitasking’in işleyiş mantığı, açık olan her uygulamayı kapatmanın tamamen gereksiz olduğunu gösteriyor.
iOS’ta en çok pil tüketen uygulamalar, müzik çalma veya GPS’i aktif olarak kullanmaya ihtiyaç duyanlar. Bu uygulamalarda o an kullanılmadıkları sürece sistem kaynaklarını tüketmez.

Acer Liquid M330 sadece Avrupa’da satışa sunulacak!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr