Mobil sektörün en başarılı üreticilerinden biri olarak nam salan Apple, şimdilerde yeni amiral gemi modeli üzerinde çalışıyor. Kapalı kapılar ardında geliştirilmeye devam edilen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, en çok merak edilen ürünler arasında gösteriliyor. Nitekim bunu, modeller ile ilgili en ufak bir bilginin gündem konusu olmasından da anlamak mümkün. Bir kez daha haber konusu olan iPhone 7 Plus, bu kez sunacağı performans ile en çok konuşulanlar arasına girdi. İddialara göre yeni iPhone, şu anda satışı devam eden iPad Pro modelinden çok daha güçlü olacak. Şaşırtıcı düzeyde bir performans sunacağı belirtilen modelin en iyi iPhone halkası olacağı ise su götürmez bir gerçek olarak görülüyor. Bunun en büyük nedeni iPad Pro’nun hali hazırda güçlü bir tablet olmasından kaynaklanmakta.

Geekbench Testi Bunu Kanıtlıyor

Konuyla ilgili paylaşılan Geekbench test raporlarına göre iPhone 7 Plus, çift çekirdek puanı olarak 6430 skorunu almayı hak kazanıyor. Bunun yanı sıra iPad Pro ise bu puandan 12.9 oranında daha düşük bir puan almış durumda. Bir nevi yeni iPhone, şu anda tablet – bilgisayar olarak pazarlanan iPad Pro modelinden çok daha güçlü olacak.

Henüz Resmi Olarak Tanıtılmadı

Yeni iPhone hakkında haberlerin ardı arkası kesilmese de Apple tarafından yapılan resmi bir duyurunun olmadığını hatırlatalım. Nitekim bu da bahsi geçen bilgilerde değişikliklerin olabileceği anlamına geliyor. Net bilgi için Apple cephesinden gelecek olan açıklamaları beklemekte fayda var.

Kaynak: Silikon vadisi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr