Geçtiğimiz gün duyurulan Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri, aylar süren söylenti ve dedikodulardan sonra sonunda resmi olarak karşımıza çıktı. Telefonun çok sayıda özelliğini tanıtan Apple, artık eskisi gibi detaylı teknik özellikler paylaşmıyor. Örnek verecek olursak, bataryanın kapasite bilgisini paylaşmak yerine kullanım süresini paylaşıyor.


Apple’ın telefonu tanıtırken değinmediği konulardan bir tanesi de RAM miktarı oldu. Performans için son derece önemli bir kriter olan RAM miktarı konusunda bazı bilgiler ortaya çıktı.
Geekbench ve TEN’da listelenen iPhone 7 Plus modeli 3 GB RAM ile dikkat çekti. iPhone 7 modeli tıpkı iPhone 6s gibi 2 GB RAM kullanmaya devam ediyor. Ancak büyük versiyonda işler artık eskisi gibi olmayacak.
Apple iPhone 7 serisinde Plus ile normal iPhone arasındaki uçurumu giderek artırdı. Eskiden tek fark ekran boyutu ve çözünürlük iken şimdi çift kamera ve daha yüksek performans ile karşımıza çıkıyor.
iPhone 7 Plus modelinde 3 GB RAM kullanılması, ikinci kamera için düşünülmüş olabilir. Ancak her şekilde daha yüksek performans sunacağı kesin. Detaylar şimdilik bu kadar. İlgili ekran görüntülerini haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

Twitter, DM özelliğini geliştiriyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr