Duruşmada savunma yapan tutuklu avukat Ramazan Demir, aldığı AİHM tedbir kararı ile dosyasının oluşturulmaya başladığını söyledi. Avukat Ayşe Acinikli ise, asıl Roboski’de Cizre’de insanları yakalanların yargılanması gerektiğini belirtti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başlayan duruşmaya tutuklu avukatlar Ayşe Acinikli ve Ramazan Demir’in aralarında yer aldığı 8 tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı.

Yurtdışından destek

Duruşmada Fransa’daki birçok baro, Hollanda, İsveç, Almanya ve İtalya barolarından yabancı heyetler destek için yer aldı. Duruşmada HDP Milletvekilleri Garo Paylan ve Ferhat Encü seyirci olarak yer aldı. Tutuklu avukatları yüzü aşkın avukat savunurken duruşma salonuna çok sayıda avukat da giremedi. Duruşmada ilk olarak söz alan tutuklu avukatların avukatlarından Sezin Uçar, Avukatlık Kanunu’na göre soruşturma ve yargılama için izin alınması gerektiğini ancak dosyada bunun yapılmadığını söyledi.

Yargılama dursun

Avukat Uçar, derhal beraat kararı verilmediği takdirde yargılamanın durdurulması gerektiğini vurguladı. Mahkeme heyeti de yargılamaya konu suçların avukatlık faaliyeti kapsamında olmadığı gerekçesiyle yargılamanın durdurulması talebini reddetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr