Marmara Eğitim Köyü'nde düzenlenen Hülya Şimga'nın sunduğu etkinlik, Rektör Şahin Karasar'ın  açış konuşması, Oktay Yalın tarafından yapılan “Başkaldırıdan Felsefeye: İoanna Kuçuradi Belgeseli” nin gösterimiyle başladı.

Rektör Yardımcısı Betül Çotuksöken'in yönettiği “Dostlarının Gözüyle İoanna Kuçuradi” başlıklı oturumda sınıf arkadaşı İstanbul Üniversitesi emekli öğretim üyesi Tüten Anğ ve öğrencisi Yusuf Örnek yer aldılar. Anğ, hocaları Takiyettin Menguşoğlu'nu da anarak insan hakları kavramını antropolojik temellere dayandıran, felsefesiyle yüz yüze geldiğimiz sorunlara ışık tutan Kuçuradi ile dost olmasının bir şans olduğunu ifade etti. Örnek ise, konuşmacıların da atıfta bulunduğu kapsamlı sunumunda Kuçuradi felsefesinin değeri ve özgünlüğünü açıkladı. 

Gülriz Uygur'un yönettiği “İoanna Kuçuradi’nin Düşünce Dünyası” başlıklı oturumda ise, Hacette Üniversitesi Kuçuradi ekolünde yetişmiş öğretim üyeleri İsmail Demirdöven, Cemal Güzel, Abdullah Kaygı, Harun Tepe ve Hülya Yetişken yer aldılar. Felsefi sistemi ve pratiğiyle insan haklarının tam korunduğu yeni bir dünya için mücadele eden Kuçuradi 'nin öğrencisi olmaktan duydukları gururu ifade ederek kendilerine öğrettiği herşey için teşekkür ettiler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr