MHP Grup Başkan Vekili Akçay, konuşmasında şunları söyledi:

“Adeta bitmeyen senfoni gibi 'paralel örgüt' operasyonu denilen durum. Benim geometriden öğrendiğim kadarıyla paralel, iki çizgiden oluşuyor. Paralelin bir çizgisine operasyon yapılıyor. Bunun diğer ömür çizgisi nedir? Bu operasyon yapan iktidar diğer paralel çizgiyi oluşturduğuna göre kendi kendine operasyon yapmasını bekleyemeyiz.

Bu gayretleri de zaten yolsuzluklarını, hukuksuzluklarını önleme gayretlerinden kaynaklanıyor. Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalardan rahatsız olmaları boşuna değil. Sayın Bülent Arınç, söyleyebileceği kadarını zaten söylemiştir. Lafın açığının, adamın aptalına söylendiği söylenir Anadolu’da. Ben şahsen Arınç’ın, konuyla ilgili daha ayrıntılı açıklama yapmasını istiyorum. İnşallah bir gün Bülent Arınç’ın tutuklanmasını görmeyiz, yani bunlardan her şey beklenir.

Bu süreçte hukukun düzgün yürümediğini ifade ediyoruz. Elbette devlette bir paralel yapılanmaya biz zaten hep şiddetle karşı olmuşuzdur fakat böyle bir yapılanma varsa bunu da siz yapmışsınızdır. Bunu da bahane ederek, toplumu sindirme, korkutma ve yıldırma taktiği olarak kullanıyor bunlar.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr