Suudi basınında yer alan haberlere göre, Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden biri olan Binladin firması aynı zamanda Ortadoğu'nun en büyük inşaat firmalarından biri olarak da gösteriliyor.
Binladin şirketinin profesyonel sosyal ağ LinkedIn sayfasında yer alan bilgilerine göre 200 bine yakın çalışanı bulunuyor.


Suudi gazete El Vatan'a göre şirketin işten çıkaracağı kişilerin tamamının yabancı çalışanlar olduğu belirtildi. Gazeteye göre bu çalışan krallığı da terk etmek zorunda kalacak.


PARALARINI ALAMAYANLAR VAR


İşten çıkarılan işçilerin büyük bir kısmının ülkeyi terk etmeye karşı çıktığı ve bir çoğunun da aylardır maaş alamadığı da belirtildi. İddialara yönelik Binladin şirketinden herhangi bir açıklamanın alamadığı ifade edildi. Şirkette daha önce de işçilere yönelik sorunlar ortaya çıkmıştı.


Mart ayında işçiler ödenmeyen maaşlarını dile getirmek için şirketin Suudi Arabistan'daki ofislerinden birinin önünde eylem yapmıştı.


EN BÜYÜK PROJELERİ YAPTI


Binladin diğer yandan Suudi Arabistan'daki konut rüzgarı sırasında ülkenin önde gelen projelerine imza attı. En büyük havalimanları, yollar ve gökdelenleri yapan şirket olarak gösteriliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr