İngiltere Başbakanı Theresa May’in İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecini resmen başlatan ihbar mektubu, bugün Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a ulaştı.

Mektubun Tusk’a ulaşmasından kısa bir süre sonra Başbakan May parlamentoda konuştu. May, İngiliz halkının demokratik hakkını kullandığını kaydederek, “Birkaç dakika önce İngiltere’nin AB Daimi Temsilcisi Brüksel’de benim adıma hükümetin AB’den ayrılma sürecini başlatacak 50. maddeyi işletmesini onaylayan kararının yer aldığı mektubu Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’a sundu. 50. madde artık İngiliz halkının isteği üzerine yürürlükte. Birleşik Krallık, AB’den ayrılıyor” dedi.

May, “Bu, geri dönüşü olmayan tarihi bir andır. İngiltere, AB’den ayrılıyor. Kendi kararlarımızı kendimiz verecek, kendi kanunlarımızı kendimiz yapacağız” ifadelerini kullandı.
"BU, NASIL BİR ÜLKE İSTEDİĞİMİZE DAİR BİR FIRSAT"

AB’den ayrılmanın İngiltere’ye eşsiz fırsatlar sunduğunu belirten May, “Bu, neslimizin ülkemizin geleceğini daha parlak sunması için fırsat. Geri çekilip, nasıl bir ülke istediğimize dair bir fırsat. Benim cevabım net. Birleşik Krallık’ın bu süreçte olduğundan daha güçlü, daha adil, daha birlik ve daha dışa dönük olmasını istiyorum” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr