Reuters'in haberine göre, İngiltere Başbakanı Theresa May, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden çıkmak için Brüksel'le yapacağı anlaşmada İngilizlerin göç ile ilgili endişelerinin göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti:

23 Haziran'dan beri yapılan diplomatik ziyaretlerin sonuncusu olan Slovakya Başbakanı Robert Fico ile yaptığı toplantıdan sonra konuşan May, "İngiltere'nin çıkarlarını, Avrupa Birliği'ne de uyacak şekilde göz önünde bulundurmalıyız. İngiliz vatandaşlarının serbest dolaşımla ilgili endişelerini gidererek aynı zamanda mal ve hizmetlerin serbest dolaşımını en iyi şekilde sağlayacak bir sonuç bulmalıyız." şeklinde konuştu.

Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesini bu yıl içinde tetiklemeyeceklerini belirtti.

Birleşik Krallık, Avrupa Ekonomik Alanı veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği'ne girmeyi ve Norveç, İsviçre ve İzlanda'nın Avrupa Birliği'yle olan iştirakına benzer bir anlaşma umabilir. Bu Avrupa Birliği'nin isteyeceği bir anlaşma olsa da May'in, bu durumda İngiltere'nin AB'den çıkması yönünde oy veren seçmenlerini AB bütçesine katkıda bulunmaya ve göçmen kabul etmeye ikna etmesi gerekebilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr