Değişen çağ ile birlikte, İngilizce öğrenme yolları değişti. İngilizce eğitim teknikleri değişti, değişmeyen tek şey ise İngilizcenin önemi. 

Hem özel sektör çalışanları için hem de kamu personelleri için İngilizce, işinde fark yaratmak ve bir adım öne çıkmak isteyenler için değişilmez şartlardan bir tanesi. Bunun yanı sıra kültürel anlamda dünyayı takip edebilmek, trendler ve en son gelişmelerden haberdar olarak, donanımlı bir insan olarak anılmayı istiyorsanız, İngilizce yine aynı şekilde önemli. Ancak bu noktada, kanayan bir yaramız var. Temel ilk öğretim ve lise eğitiminin sonunda, bir çoğumuz ne yazık ki çok iyi bir İngilizce seviyesi ile mezun olamıyoruz.

Birçok çeviri aracı kullansakta, sözlük programları araştırsak ta sadece ezbere yönelik bir çalışma olduğu için en kısa sürede unutulan verimsiz bir dil eğitimi gerçekleşiyor.

İngilizce öğrenmek istiyoruz, ama nasıl?

Günümüzde dijital çağ olarak bilinen bir kavram var, bu da her şeyi değiştirdi! Eğitim dünyasını da. Online eğitimler ile, bir eğitmen yüzlerce kişiye ulaşabiliyor, anlık ders veriyor. Çevrimiçi eğitimler, görüntülü konuşma odaklı öğrenme metotları İngilizce eğitimine de damgasını vurdu. http://www.konusarakogren.com/sozluk/ aracı ile istenilen kelimeler anında Türkçe / İngilizce, İngilizce / Türkçe çevirisi yapılabiliyor. Artık klasik İngilizce kursları değil, online konuşma eğitimleri ile, İngilizceyi konuşturarak öğreten bir sistemler ses getirmeye başlıyor.

Klasik İngilizce kurslarında İngilizce öğrenemediniz mi? Yalnız değilsiniz!

Maalesef on yıllardır aynı metotları kullanarak, ezber yolu ile insanlara İngilizce öğretmeye çalışan eğitmenler ile, hala istenilen İngilizce düzeyine ulaşılamıyor. Birçok kursiyer, İngilizce öğrendim diye düşünse de aslında bir miktar ezberlemiş oluyor! Günümüzde İngilizce eğitimi rakamlarına baktığımızda, insanların klasik İngilizce kursları yerine online eğitim sitelerine yenildiğini görüyoruz.

Konuşarak Öğren de o kurslardan biri

İngilizce öğrenmede bir kural vardır ya, ezber ile değil de, ne kadar işin içinde yer alınırsa, o derece insan dili öğrenmiş olur. İşte buradan yola çıkan ve insanları konuşturarak, konuştururken düşündürerek ve dilin yapısını düşünmeye zorlayarak "farklı" bir yol sunan KonusarakOgren.com da bu kurslardan bir tanesi.
Konuşarak Öğren, şu ana kadar 20 bin öğrenciye İngilizce öğretti. Sırrı ise, aslında online İngilizce eğitimlerinin, neden klasik İngilizce kurslarına üstün geldiğini açıklar nitelikte: "Anadili İngilizce olan eğitmenler ile, insanları İngilizcenin gerçek dünyası ile tanıştırarak!".

Online eğitim ile İngilizce öğrenenler memnun

Bir öğrenci, "İngilizce kursuna gitmeme sebebim, her gün İstanbul"un trafiğini 2-3 saat çekerek zaman kaybetmek istememem. Bilgisayarımın başından, online konuşmalar ile de İngilizce öğrenilebilir, birkaç ay içinde telaffuzum değişti ve İngilizceye hakimim" diye konuştu. Çalışan bir genç ise Konuşarak Öğren için, "Normal İngilizce kurslarında, farklı kurlardan onlarca kişiyi aynı sınıfa alıp hızlıca dersleri veriyorlar, burada (Konuşarak Öğren) ise kendi seviyeme göre konuşuyor, İngilizcemi geliştiriyorum" dedi.
Okul ya da iş durumunuza göre, her saat kurs alabileceğiniz siteye göz atmak ve ingilizce sayıları öğrenmek istiyorsanız, doğru adrestesiniz. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr