BBC Türkçe’nin aktardığı Independent’ın manşet haberinde, Türkiye’nin başkenti Ankara’da altı aydan kısa bir süre içinde üçüncü kez saldırı düzenlendiğini dikkat çekildi.

İntihar eylemcilerinin birinin kadın olduğu bilgisine yer verilen haberde, “Saldırıyı hemen üstlenen olmalı. Ancak Reuters’a konuşan Türk yetkililer ilk bulguların, saldırıların PKK ya da ona bağlı bir grup tarafından düzenlenmiş olduğuna işaret ettiğini söyledi” denildi.

"DİĞER BAŞKENTLERDE DE ALARMA YOL AÇAR"

Haberde, hükümetin yayın yasağı kararına da “Daha sonra da Türkiye’de giderek alışıldığı üzere yetkililer, saldırıyla ilgili haberlere ülke çapında yayın yasağı koydu” denilerek dikkat çekildi.
Ankara’da 17 Şubat’ta askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Independent, bu saldırıyı TAK’ın (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendiğini hatırlatarak, “Son bombalı saldırı, Batılı ülkelerin başkantlerinde de alarma yol açacaktır. Zira bir NATO üyesi olan Türkiye, uzun süredir Avrupa ile Suriye, Irak ve ötesi arasında önemli bir tampon bölge olarak görülüyordu” yorumunu yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr