‘Barış için Akademisyenler’ bildirisine imza atan akademisyenler OHAL dönemi fırsat bilinerek tek tek görevden alınıyor. Görevden alınan Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi Figen Güneş, “Lisans öğrenimimi birincilikle bitirdim ve doktora ortalamam da yüksek. Birçok projede görev aldım. Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalıştım. Daha önce almış olduğum bir ceza yok, sözleşmemin yenilenmemesine gösterilen neden hukuksuz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra akademisyenlere yönelik artan baskılara maruz kalan Araştırma Görevlisi Figen Güneş ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Utku Sayın’ın sözleşmesi yenilenmeyerek görevlerine son verildi. Doktora tezinin devam ettiğini belirten Figen Güneş aynı zamanda Eskişehir’de Eğitim Sen’de yönetici olduğunu belirtti. Güneş imzacı akademisyenlerden olduğu için süren bir soruşturmasının olduğunu dile getirerek, “Savunmalarımızı 7 ay önce verdik. Darbe girişiminden sonra süreç hızlandı. Rektör dosyalarımızı YÖK’e gönderdiğini söyledi. YÖK de savunmamızı bile istemedi.

4 gün önce de sözleşmemin yenilenmediğini öğrendim. Ortada bir ceza da yok. Yenilenmemesi için hiçbir neden yok” dedi. ‘Siyasi bir karar’ Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Utku Sayın ise “Hukuksuz bir şekilde soruşturma başlatıldı. Soruşturma daha neticelenmeden görevden alındığım tebliğ edildi. Bize de savunma hakkı verilmeliydi. Siyasi bir karardır hukuksal olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr