Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığı nedeniyle MHP Grup Toplantısı’na başkanlık eden Grup Başkanvekili Oktay Vural, “PKK ile görüşmeyiz diyerek, bunu şeref ve haysiyet iddiası yapanların sonra görüştüğünü itiraf etmek durumunda kaldıklarını” vurgulayarak İmralı tutanaklarının Avrupa basımının yayımlandığına da dikkat çekti.

“Bazı gazeteler bu tutanaklardan akla durgunluk veren pasajlar yayımladığını” söyleyen Vural, “Bu tutanaklara göre Erdoğan, başbakanken HDP’li bir siyateçiye diyor ki, “Bana ne yapacağımı soruyorsun, söyleyeyim. Her şeyi yapacağım. Bir zamanı var ve bu konuda Apo ile anlattım.” İddia bu. Bizim İmralı canisi dediğimiz, sizin ise Apo diyerek seslendiği bebek katiliyle ne konuşulmuştur? Hangi konularda anlaşılmıştır? Bunlar doğru değilse bunları yalanlayın ve yayını durdurmak için girişimde bulunun. Meğerse AKP, İmralı canisine örgütünü yönetme konusunda bizzat icazet vermiş, göz yummuş. Tutanaklardan bu anlaşılmaktadır.”

Buzdolabından çıktı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın görüşme talebini, toplantının içeriği nedeniyle reddettiklerini belirten Vural, “Böyle bir yuvarlak masadan Türkiye’nin hayrına ne çıkabilir? Çözüm sürecinin devamı için çöpçatanlığa soyunmuştur. Biden’ın arabulucuğuyla derin dondurucudan çıkarıldı” diye konuştu.

MHP'de 19 yıl sonra bir ilk yaşanacak

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr