İstanbul Bayrampaşa’daki Oğuzhan İlkokulunda geçtiğimiz aylarda “Kutlu Doğum” haftası nedeniyle okul yönetimi hac vazifesinin nasıl yerine getirildiğine dair bir simülasyon ile öğrencileri maket Kabe etrafında tavaf ettirdi.

Evrensel Gazetesi'nden Eylem Nazlıer'in haberine göre, erkek çocuklarına hacca giderken kullanılan ihram giydirildi, bazı çocuklara ise takke takıldı, ellerine de tespih verildi. Kız çocuklarına ise türban takıldı. Okul yönetimi ayrıca bu kıyafetlerle çocuklara toplu olarak fotoğraf çektirdi. Etkinliğe öğrencilerin gönüllü dahil olduğu ancak bütün öğrencilerin etkinliği izlemeye zorunlu tutulduğu öğrenildi.



‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı İzzet İldeş konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, “Son zamanlarda memleketin bir çok okulunda gözlemlenen bu kareler aslında eğitim sistemine kendinden menkul, münferit denilemeyecek bir yönelimin açık mesajlarıdır. Eğitim sisteminin olmazsa olmazı laikliğin tartışıldığı bugünlerde sınırsız ve sorumsuz bu yaklaşımlar bir toplumun eğitim açısından geleceğinin köküne kibrit suyu dökmektir. Çok tehlikelidir. Çok önemlidir. Yapılan suçtur. Suç duyurusunda bulunularak gerekli kanuni işlemler başlatılacaktır” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr