THY Euroleague play-off çeyrek final serisi ilk maçında kupanın son şampiyonu Real Madrid'i Ülker Arena'da konuk eden Fenerbahçe, parkeden 75-69 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. 

Maça hücumda tutuk başlayan Fenerbahçe ilk dakikalarda skor üretmekte zorlansa da çeyreği 15-11 önde kapattı.

İkinci çeyrekte ise Bogdanovic'in takımı sürüklemesine Bobby Dixon ve Sloukas da katılınca Fenerbahçe farkı açtı. İlk yarı 41-29 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.

İlk yarıda Fenerbahçe'de Bogdanovic 13, Bobboy Dixon 8, Sloukas 7, Udoh 6, Datome 3, Kalinic 2 ve Hickman 2 sayı üretti.

Üçüncü çeyrekte ise Real Madrid hızlı bir geri dönüşe imza attı. Felipe Reyes'in sürüklmediği Real Madrid, 33-12'lik çeyrek skoru yakaladı ve final periyoduna 53-52 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

Son çeyrekte ise temsilcimiz adına Sloukas resitali vardı. Yunan yıldız, bencten gelerek hücumdaki katkısıyla Fenerbahçe'nin farkı açmasını sağlayan aktör oldu. İlk 5 dakika Real Madrid'e büyük üstünlük kuran Fenerbahçe, son 2 dakikaya 69-62 önde girdi. Kalan sürede Real Madrid'e acele atışlara zorlayan Fenerbahçe mücadeleden 75-69 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'de Bogdanovic ile Sloukas 17'şer, Ekpe Udoh 10 sayıyla maçı tamamladı. Real Madrid'de ise Felipe Reyes 13, Rodriguez ve Llull 12'şer sayı buldu.

İkinci maç 14 Nisan Perşembe günü saat 20.45'te Ülker Sports Arena'da oynanacak.

AZİZ YILDIRIM TRİBÜNDE

Öte yandan bu zorlu mücadeleyi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tribünden takip etti. Yıldırım'a Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım, Ozan Balaban, Önder Fırat, Tahir Sarıoğlu ve Genel Koordinatör Tamer Yelkovan eşlik etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr