Galatasaray’ın Beşiktaş’ı penaltılarla yenip Süper Kupa’yı kazanmasında baş mimar olan kaleci Muslera’ya Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek övgüler yağdırdı. Uruguaylı eldiven, Beşiktaş karşısında 120 dakikalık sürede kritik kurtarışlar yaparken Oğuzhan ve Atiba’nın penaltılarını çıkararak kupayı Sarı- Kırmızılılara getiren isimdi. Başkan Özbek, heyecan dolu anlara sahne olan penaltılar sırasında neler hissettiğini anlattı. Özbek, “Muslera’ya güveniyordum. Zaten Oğuzhan’ın kullandığı ilk penaltıyı kurtarınca ‘Bu iş bitti’ dedim. Muslera’yı satmayı hiç düşünmedik. Muslera bizim sembolümüz. Yine kulübümüzün tarihine adını yazdırdı” yorumunda bulundu.

‘Kaçıncı kupamız?’

Finallerin takımı olarak bilinen Galatasaray, Beşiktaş’ı da mağlup ederek Türkiye’deki son 15 kupanın 10’unu kazanmayı başarırken Dursun Özbek, Sarı-Kırmızılıların başkanı olarak 5. kez kupayı havaya kaldırdı. Özbek, Galatasaray’ın kupa geleneğiyle ilgili espirili biçimde “Kaçıncı kupamızı aldık? Saydınız mı?” dedi

1 transfer daha

Dursun Özbek, gazetecilerle yaptığı sohbette; transfer çalışmalarının yanı sıra, kadro dışı kalan oyuncular ve takımdan ayrılması muhtemel bazı isimler hakkında, “Bir transfer daha yapmayı düşünüyoruz, şartlara göre değerlendireceğiz. Gidecek oyuncular için de matematik hesabı yapıyoruz. Onların takımdan ayrılmaları da kendi kariyerleri için faydalı olacak. Dzemaili ile ilgili durum bu hafta netleşir. Bologna’nın bir teklifi var, bizim de onlardan bir talebimiz var” dedi. Özbek, “Geçen sezon transfer yapmadığınız için eleştirildiniz, bu sezon maliyetli transferler yaptığınız için eleştiriliyorsunuz” yorumlarına gülümseyerek, “Kamuoyu ve sizler daha iyi görüyorsunuz, buna göre yorumlarsınız” yanıtını verdi.

‘Kombineye ilgi artar’

Dursun Özbek, “Kombine satışlarının lig başladıktan sonra artmasını bekliyoruz. Sezonu Süper Kupa ile açtık. Ligde alacağımız iyi sonuçlarla taraftarımızın kombinelere ilgisinin artacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr