İnegöl’de Sidret-Mesut Karağaç çiftinin ilk çocuğu olan ve 3 aylıkken Talasemi teşhisi konulan Ali Karağaç’ın 7 yıllık bekleyişi sona erdi. Doğumundan üç ay sonra İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yaparken Ali'ye hastalık teşhisini koyan Çocuk Doktoru Hüseyin Beytekin, Ali'ye müjdeyi de veren isim oldu. İki aydan bu yana İnegöl Özel Aritmi Hastanesi’nde tedavisi süren Ali ile kardeşi Mustafa’nın yapılan tetkikler sonucu ilik örnekleri uyuştu. Sonuçlar aileyi ve hastane çalışanlarını sevindirdi.

Sağlığına kavuşması için umut ışığı yanan Ali, doktoru Hüseyin Beytekin, sağlık görevlileri ve ailesi ile birlikte bu güzel haberi pasta keserek kutladı.

Dr. Beytekin, "Ali'nin, kardeşinden kemik iliği alınarak nakil yapılacak. Yaklaşık 7 yıldan bu yana ilik nakli bekliyordu. Bugün mutlu bir haber aldık. Yapılan tetkiklerde Ali'nin kardeşinin uyumluğu olduğu belirlendi. Yaklaşık iki aydan bu yana Ali'ye tedavi uyguladık. Demir oranını normale indirdik. İlik nakline hazır hale geldi. İstanbul´da özel bir hastanede ilik nakli gerçekleşecek" dedi.

Ali'nin annesi 27 yaşındaki Sidret Karaağaç ise "7 yıl önce Ali'yi dünyaya getirdim. Üç aylıkken o zaman İnegöl Devlet Hastanesi'nde görevli Hüseyin Beytekin bir takım testler yaptı. Testler sonucunda Kemik iliği hastalığı tespit edildi. Bursa'da tedavi süreci başladı. 7 seneden bu yana tedavi ediliyor" dedi.

Üç sene önce Ali'nin küçük kardeşi Mustafa'nın dünyaya geldiğini belirten anne Karaağaç, "Mustafa'nın ilikleri Ali ile uyumlu olduğu ortaya çıktı. Üç seneden bu yana bekliyorduk. Ali’nin demir oranı da istenilen seviyeye inince nakil için tüm şartlar tamamlandı. İlik nakli için pazartesi günü İstanbul'a gideceğiz. Bir ay boyunca tedavi edilecek. En büyük umudumuz Mustafa'ydı. Allah'a şükürler olsun onun ilik örnekleri Ali'ye uydu. Bu mutluluğu anlatamam. Çünkü 7 seneden bu yana hastalıkla uğraşıyoruz. Bugün mutlu haberi aldık, çok mutluyuz" dedi.

İlik nakli olacak Ali Karaağaç da "Çok iyi şeyler hissediyorum. Koşup oynayabileceğim. Dışarıda çok az oynuyordum. Bazı günlerde oyun oynayamıyordum. Bir an önce iyileşmek istiyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr