Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenci toplulu tarafından üniversitenin Erol Güngör Konferans Salonu'nda  'Helal Gıda' konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Orhan Çeker, helal gıdanın önemine değinerek şunları söyledi:

"Hıristiyan ve Budistlerin helal haram noktasında hassasiyetleri yok zaten. Yahudiler özellikle domuz eti konusunda çok titizdirler ve onların da kendilerine göre damga veren bir kurumları var. Müslümanlar ise Yahudilerle, Hıristiyanlar arasında bir noktada titizlik gösteriyorlar. Ülkemizde daha fazla bu konuda çalışmalar yürütülmesi gerekiyor.''
Prof. Dr. Orhan Çeker, Kur’an-ı Kerim’deki tayyibat ve habais kelimelerine dikkat çekerek, 'tayyibatın insana hoş gelen şeyler olduğunu, habaisin ise insana iğrenç gelen şeyler olduğunu' söyledi.

Konuşmasında gazlı içeceklerede değinen Prof. Dr. Orhan Çeker, ''İnsanlar topraktan çıkan şeyler üzerinde işlem yaparak necis ya da haram hale getirirler. Mesela gazlı içeceklerin tümünde alkol vardır. O içilen kolalar, gazozlar maalesef aslında içilmemesi gereken şeyler'' diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr