Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan Esra Ö. aşk yaşadığı C.B.’den hamile kaldıktan sonra, geçen ocak ayında ilçede bulunan özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası adres olarak ailesinin yaşadığı Çanakkale’nin Biga İlçesindeki köylerini göstererek taburcu oldu. Olay, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin geçen Nisan ayında bebeğin aşı için getirilmemesi sonucu evlerine sağlık görevlilerini göndermesi sonucu ortaya çıktı.

Esra Ö.’nün, "Bebeğimi Bandırma’da çaldılar’ demesi üzerine yapılan araştırmada böyle bir şikayetin yapılmadığı ortaya çıkınca, genç kadının telefonları alınan izinle dinlendi. Savcılık daha sonra ise Esra Ö.’yü gözaltına aldı.

BEBEĞİNİ BOĞUP ÇANTAYLA DENİZE ATTI

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Esra Ö. C.B. adlı sevgilisinden hamile kaldığını dünyaya getirdiği bebeğini ikiz kardeşi Kübra’nın yardımı ile yastık ile boğduktan sonra cesedini çantaya koyup denize attığını söyledi. Denizde ve sahilde yapılan aramada çanta ve içersindeki cesede ulaşılamazken, polis bu kez Kübra Ö. ile bebeğin babası olduğu öne sürülen C.B.’yi de gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ö. kardeşler tutuklanırken, C.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SUÇU İNKAR ETTİ

Hakkında Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Yakın akrabayı kasten öldürmek’ suçunda dava açılan sanıkların yargılaması devam edilirken Kübra Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karar aşamasına gelen duruşmaya devam edildi. Mahkeme heyeti daha önce verdiği ifadesinde bu kez bebeği öldürmediği söyleyip, "Komşu köyümüz olan Sinekçi’de oturan tanımadığım bir kişi beni ve ailemi çocuğu almak için ölümle tehdit etti. Korkumdan bebeği ona verdim" dedi.

Mahkeme heyeti Esra Ö.’yü önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti cezayı ömür boyu hapse çevirdi. Kübra Ö.ye de önce ömür boyu hapis veren mahkeme, bu cezayı 14 yıla indirirken, C.B.’nin ise beraatine karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr