Özgür Gündem gazetesinin ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve ‘terör propagandası’ yaptığı iddiasıyla tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı, Yazarımız Prof. Şebnem Korur Fincancı ve Sınırı Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet Raportörü Gazeteci Erol Önderoğlu tahliye edildi.

Fincancı ve Önderoğlu'yla birlikte tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci ve yazar Ahmet Nesin için henüz karar verilmedi.


HABERİ ALINCA "İNANAMIYORUM" DEDİ

Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın bugünkü ziyaretçisi Cizre’de ‘vahşet bodrumları’na ilk giren avukat Sertaç Öskan’dı.  Fincancı da Cizre’deki vahşet bodrumlarına gitmiş ve bir çocuğa ait çene kemiği bulmuştu. Cizre’den Fincancı’yı ziyaret için İstanbul’a gelen Öskan, öğle saatlerinde cezaevine gitti.

Görüşün ardından çıktığı cezaevinin kapısında tahliye kararını öğrenen Öskan yeniden cezaevine girerek Şebnem Korur Fincancı ile bir kez daha görüştü.

Öskan, şunları söyledi:

“Şebnem hoca, ‘Sertaç alt yazı geçiyorlar, doğru mu? İnanamıyorum’ dedi. Ben de ‘evet hocam doğru’ dedim. ‘Ama içimizden birini bırakmamışlar çok üzüldüm’ dedi. Sonra da ‘beni biraz bekleyin, arkadaşlarla biraz oturacağım’ dedi. Biz de şu anda dışarıda kendisini bekliyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr