Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, PKK'nin sosyal medya üzerinden propagandasını yaparak, halkın güvenlik güçleriyle silahlı çatışması için çağrıda bulundukları öne sürülen aralarında HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhan Erkal'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltı alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'nin propagandasını yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhan Erkal ile Suat Ü., Abdürrahim Ç., Refik T., Reşat Y., Yener B. ve Hayrettin Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise, 1 tabanca ve içerisinde 8 mermi bulunan 1 şarjör, 1 av tüfeği, 22 fişek, terör örgütünü simgeleyen bezler ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital veriler ele geçirildi.

Şüphelilerin, PKK ve şehir yapılanması olan KCK'nin sosyal medya üzerinden propagandasını yaptıkları, Abdullah Öcalan ve silahlı teröristleri övdükleri, halkı Türkiye Cumhuriyeti devleti ve güvenlik güçlerine karşı silahlı mücadeleye çağırmak ve teşvik ettikleri, güvenlik güçlerine alenen hakarette bulundukları ve güvenlik güçlerinin yaptıkları operasyonları toplumda bir kaos yaratıyor gibi gösterdikleri iddia edildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

GİRESUN’DA PKK OPERASYONUNDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda PKK mensubu olduğu iddisıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 'PKK/KCK/ YDG-H'nin bu kentteki faaliyetlerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Giresun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen cuma sabahı Giresun’da 10, Batman’da da 1 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek 26 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 5’i Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 21'i dün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorguları ardından 6 'sı adli kontrol kapsamında olmak üzere 9 kişi daha serbest bırakıldı.

Mahkemeye çıkartılan 12 şüpheliden 11'i, 'Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklanarak Giresun E Tipi Cezaevi'ne konuldu, bir kişi ise adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr