Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon yaptı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce; 'FETÖ/PDY' yöneticisi olmak, propagandasını yapmak ve örgüte finansal destek sağlamak suçlarından Ankara merkezli, Eskişehir, Kırşehir, Malatya, Şanlıurfa illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 13 şüpheliden 8 şüpheli yakalandı.

Bir şüphelinin yaklaşık 10 gün önce,bir şüphelininse yaklaşık 6 ay önce Amerika'ya kaçtığı tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyallere el konuldu. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

BİR OPERASYONDA ESKİŞEHİR'DE

ESKİŞEHİR'de, 'Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik polisin düzenlediği operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı.   Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah operasyon düzenledi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde arama yapıldı.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:   "Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından FETÖ/PDY Silahlı terör örgütünün Eskişehir yapılanması hakkında daha önceden açılan ve yürütülen soruşturma kapsamında 29 Mart 2016 günü silahlı terör örgütüne üye olmak, bu örgüte bilerek isteyerek yardım etmek ve himmet toplamak suçlarından dolayı Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen karar doğrultusunda 7 şüphelinin ev ve işyerlerinde Eskişehir emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince arama yapılmış ve bu şahıslar gözaltına alınmışlardır. Bu soruşturma kapsamında ayrıca 4 şüphelinin de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınması için talimat verilmiştir. Gizlilik kararı bulunan soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerince şüphelilerin ifadelerinin alınma işlemleri devam etmektedir."

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr