Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan Mersin Üniversitesi öğretim üyeleri Yardımcı Doç. Dr. Bediz Yılmaz Bayraktar ile Yardımcı Doç. Dr. Melahat Kutun haklarında yürütülen adli ve idari soruşturmalar gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. Rektörlük, ilk kez işten çıkarma gerekçesini akademisyenler bildirisine dayandırdı.

Rektörlük yazısında, akademisyenler hakkında, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attıkları için YÖK tarafından soruşturma açıldığı, ayrıca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın akademisyenler hakkında “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve TBMM’yi alenen aşağılama” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından cezai kovuşturma başlattığı belirtildi ve anılan bu nedenlerle sözleşmelerinin yenilenmeyeceği bildirildi.

Gazetemize konuşan Bayraktar, “Hakkımızdaki idari soruşturma kapsamında aylar önce savunmamızı verdik. Adli soruşturmalar var deniyor, rektörlük yazısında o adli soruşturmaların hazırlık numarası veriliyor, içeriği veriliyor ama bizim bu soruşturmalardan haberimiz yok. Bize bugüne kadar savcılıktan herhangi bir tebligat yapılmadı. Emniyette ya da savcılıkta, rektörlüğün sözünü ettiği soruşturma kapsamında ifade vermedik. Ama rektörlük soruşturma var diyerek sözleşmeleri yenilemiyor. Kendini savcı, hâkim yerine koyan bir rektörlük yönetimiyle karşı karşıyayız. Ortada herhangi bir mahkeme kararı yokken karar veren bir rektörlük var” dedi. Bayraktar, bildiriye imza attığı için hakkında soruşturmalar açılan, cadı avına maruz kalan Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. Ulaş Bayraktar’ın eşi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr