İlerici Kadınlar Derneği'nin genel merkez binasının açılışı İKD Genel Başkanı Nuray Yenil’in konuşması ile başladı. Nuray Yenil, İKD’nin kuruluş sürecini anlattığı konuşmasında “Biz bu mücadeleye başlarken yolumuzun uzun olduğunu, adım adım ilerleyeceğimizi biliyorduk. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde İlerici Kadınlar Derneği aslında bir dizi alanda önemli işler yaptı, önemli mevziler tuttu. Kendini anlatmaya çalıştığı yerelliklerde İKD’yi örgütlemeye başladık. Bugün bu binanın açılışıyla birlikte İKD’yi örgütlemek ve büyütmek adına yeni bir evreye geçtiğimizi düşünüyoruz. Şu an İKD ne yapıyor ondan bahsedeyim, hepimiz biliyoruz referandum gündemi var önümüzde. İlerici Kadınlar Derneği Başkanlığa Hayır Komiteleri’nde örgütlenme kararı aldı ve şu anda bir dizi yerellikte, İstanbul’da ve İstanbul dışında bir çok yerellikte İKD Hayır Komiteleri’ni örgütlüyor ve büyütüyor. Bizim sesimizin çok daha gür çıkması gerekiyor, başkanlık gündemi, referandum, rejim değişikliği nasıl ki Türkiye’nin kaderini belirleyecekse biz kadınların açısından da çok önemli bir noktada duruyor. 15 yıldır AKP’nin gerici saldırılarından en fazla kadınların etkilendiğini düşünüyorsak, kadın emeği sömürüsünün, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin arttığı tespitini yapıyorsak, bugün rejim değişikliğine karşı sesimizi daha da yükseltmeliyiz. Kadına biçilen toplumsal rol ikincil planda, tüm bunlarla mücadele edebilmemiz için bizim büyümemiz, çoğalmamız ve İKD’yi örgütlememiz gerekiyor. 8 Mart için bugünden hepimizin kolları sıvamamız gerektiğini, daha fazla kadınla bir araya gelmemiz gerektiğini, bugünün hepimiz için yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Yarından itibaren el birliğiyle 8 Mart’ı İKD’nin adına, mirasına yakışır biçimde örelim, 8 Mart’ta alanlarda olalım. İKD’nin şubelerinin her yerde, bulunduğumuz bütün yerelliklerde kurulması için yarından itibaren çalışmaya başlayalım.” ifadelerine yer verdi.

İKD Şişli Şube Başkanı Berçem Göktürk ise Başkanlığa Hayır Komiteleri’ni Şişli’de de örgütlemek için yola koyulduklarını, mahalle mahalle, sokak sokak komiteleri örgütleme kararı aldıklarını ve yaptıkları çalışmaları aktardığı konuşmasını “Hayır’ı ev ev, mahalle mahalle, iş yeri iş yeri gezerek örgütleyeceğiz ve büyüteceğiz. Ama işimiz referandum ile bitmeyecek, bizim 17 Nisan’da İKD olarak Türkiye için bu mücadeleye devam edecek bir şekilde örgütlenmemiz gerekiyor. " sürdürdü.

Etkinliğin sonunda, İlerici Kadınlar Derneği’nin 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne dönük İstanbul programı paylaşıldı. Bu kapsamda ilk olarak bütün konukların 5 Mart Pazar günü Saat 14.00’da Kartal Meydanı’nda İlerici Kadınlar Derneği’nin çağrısıyla yapılacak “Başkanlık Diktatörlüktür, Kadınlar Hayır diyor!” başlıklı eylemin örgütlenmesine karar verildi.

Etkiniliğin sonunda 8 Mart günü Genel Merkez binasında yapılacak panele de çağrı yapıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr