Başkentin hastaneler bölgesi olan Sıhhıye’ye yaklaşık 10 dakika mesafedeki Ulus’ta bulunan PTT Genel Müdürlüğü binasında kalp krizi geçiren memur, bir dizi ihmal sonucunda yaşamını yitirdi. KESK’e bağlı Haber-Sen akıl almaz ihmaller zincirine dikkat çekti.

Haber-Sen’in verdiği bilgiye göre olay şöyle gelişti: Kentin merkezi noktalarından Ulus’ta bulunan PTT Genel Müdürlüğü Bilişim Daire Başkanlığı’nda çalışan Oktay Karğı 20 Nisan’da genel müdürlük binasının 6. katındaki çalışma odasında kalp krizi geçirdi. 800’ü aşkın insanın görev yaptığı genel müdürlük hizmet binasında görevli tam zamanlı çalışan hekim yoktu. Haber- Sen’in verdiği bilgiye göre genel müdürlükte sadece bir işyeri hekimi sadece öğle saatine kadar çalışıyor. Bu nedenle görevi de reçete yazmakla sınırlı kalıyor. Karğı kalp krizi geçirince 6. kattan arkadaşları tarafından aşağıya indirilmek istendi. Ancak 4 asansörden 2’si güvenlik görevlileri tarafından “makam kullanacak” denilerek personelin kullanımına kapatıldığı için Karğı kalan iki asansöre götürüldü. Olay anında çalışan 2 asansörden birisi tesadüfen 6. katta inecek personel olması nedeniyle durdu. Karğı arkadaşları tarafından bu asansöre bindirildi. Asansör 9. kata kadar çıktıktan sonra ancak giriş katına inebildi.

Bu arada 6-7 dakika geçti. Haber-Sen’in verdiği bilgiye göre, Karğı girişe getirildiğinde durumun acil olduğu belirtilerek, kapı önünde bekleyen mevcut kurum araçlarından birisinin tahsis edilmesi istendi. Ancak görevliler araç vermedi. Bu arada 7-8 dakika daha geçti. Ambulans çağrıldı. Ancak geçen süre içerisinde ambulans da gelmedi. Bunun üzerine arkadaşları yoldan geçen bir taksiyi durdurarak Karğı’yı bindirdi.

Karğı, taksiyle Numune Hastanesi’ne götürüldü. Ancak yaşamını yitirdi. Olaydaki akıl almaz ihmaller zincirine dikkat çeken Haber-Sen, “Sendika olarak yıllardır ifade ettiğimiz gibi PTT’de çalışanların emeklerinin ve hayatlarının yöneticiler nezdinde hiçbir önemi yoktur.

Maalesef bu olayda da aynı aymazlık ve çalışanları önemsemeyen tutumun da katkısıyla bir insan hayatını kaybetmiştir. Hastanelere bu kadar yakın olan genel müdürlük binasına dakikalarca ambulansın gelmemesi ise sağlık sisteminin içinde bulunduğu acizliği bir kez daha göstermiştir” açıklamasını yaptı. PTT çalışanları olayın ardından yönetim tarafından soruşturma açılıp açılmadığı konusunda kendilerine hiçbir bilgi verilmediğine de dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr