Iğdır'ın Hoşhaber Belediye Başkanı Ali Çam, Belediye Başkanvekili Kasım Ağgün ve muhasebe memuru, "terör örgütüne yardım ve yataklık ve finans sağlama"suçlarından tutuklandı. Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Hoşhaber Belediye Başkanı Ali Çam, Belediye Başkan vekili Kasım Ağgün, Başkan Yardımcısı Nurcan Param, muhasebe memuru Oruç Akaras, şoför Y.Ç, meclis üyeleri M.E.Y, H.T, M.U.A ve A.K. ile B.K, S.P, E.E, S.Y. F.Ç. ve B.K, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Belediye Başkanı Çam, Başkanvekili Ağgün, muhasebe memuru Akaras, "terör örgütüne yardım ve yataklık ve finans sağlama" suçlarından tutuklandı. Mahkeme, Başkan Yardımcısı Nurcan Param, şoför Y.Ç, meclis üyeleri M.E.Y, H.T, M.U.A, A.K. ile diğer zanlılar B.K, S.P, E.E, S.Y, B.K. ve F.Ç'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

-Olay

Hoşhaber Belediye Başkanı Ali Çam, 2015 yılının ekim ayında, "bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonları engellemek" amacıyla ağustos ayında Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'nda sözde "barış çadırı" kuran kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çam, sözde "barış çadırı" ile ilgili dün görülen mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, "PKK terör örgütüne finans sağladıkları" iddiasıyla tekrar gözaltına alınmıştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr