İstanbul Beyoğlu Cihangir'de bir binanın 5. katında sabah saat 07.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Boş dairede meydana gelen patlama Cihangir'in büyük bir bölümünden duyuldu. Dairenin Yunanistan Başkonsolosluğu'nda görevli Katerina Helikopolou tarafından kiralandığı öğrenildi.

İGDAŞ patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah 06.55 sularında Beyoğlu Firuzağa Mahallesi Defterdar Yokuşu Sokak 5 numarada bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın etkisiyle etrafa saçılan molozlar nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı ifade edilmiştir.

İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk incelemede; İGDAŞ'ın bilgisi ve kontrolü dışında doğalgaz tesisatına müdahale edilerek, mutfakta bulunan ocak yerinin değiştirildiği ve ocağa bağlı olan esnek bağlantı hortumunun bakımsızlık nedeniyle yıprandığı ve deforme olarak delindiği tespit edilmiştir. Söz konusu adreste meydana gelen olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma sonucunda netlik kazanacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralanan vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz" denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr