Piyano Günleri dizisinin "İdil Biret İle Başbaşa" başlıklı bu ikinci konserinde sanatçı J. S. Bach "5 Prelüd ve Füg" ve "Fransız Süiti, No. 5", F. Schubert "Wanderer Fantasie", S. Prokofiyef "Sonat, Si Bemol Majör, No. 7" eserlerini seslendirecek.

Müzik kariyerine henüz 5 yaşında başlayan bu yıl 75.yaşını kutlayan İdil Biret, Paris Ulusal Konservatuarı’nı bitirdikten sonra dünya çapında tanınan bir isim oldu.
İdil Biret, TBMM’nin özel yasasıyla 7 yaşında Fransa’ya gönderildikten sonra Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff gibi hocalarla çalışmış, 15 yaşında Paris Ulusal Konservatuvarı’nı birincilikle bitirmiştir. Uluslararası festivallerde ve konserlerde ünlü orkestralar ve şeflerle çalan Biret, Chopin, Brahms ve Rachmaninoff’un tüm piyano yapıtlarını kaydederek romantik piyano literatürüne geçmiştir. Birçok uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği yapan değerli piyanist, 1971’de Devlet Sanatçısı olmuştur. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi’nin “Onursal Doktora” unvanında olduğu sayısız uluslararası ödül ve nişanla onurlandırılmış olan sanatçının 70’i aşkın LP/CD’si bulunmaktadır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr