Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Rahmi Tan’ın hazırladığı iddianamede saldırganların aynı araçla daha önce olay yerinde ve Murat Sancak’ın oturduğu Sancak Evleri Sitesi’nin çevresinde keşif yaptıkları anlatıldı.

Boş kovanların incelemesi sonucunda Murat Sancak’a yönelik saldırı ile 24 Haziran 2015’te Esenler Dolmuşçular Dernek Başkanı Murat Eren Yılmaz ve iki arkadaşına, otomobilden ateş edilmesinde kullanılan mermiler arasında uygunluk bulundu.

Yılmaz’ın, ifadesinde, “Daha önce beni tehdit ettiler, dernek başkanlığını bıraktırmak istediler” diye isimlerini verdiği Turgut Üney, Ramazan Yüce ve Aydın Özer’den şüphelendiğini anlattığı belirlendi.

Telefon dinlemesinde Yüce’nin Üney’e “Oğlum organizeyi de aradım. Her şeyi de anlattım sizi de s…..k. Murat Sancak’ı taradığınızı da anlattım. Sabah 9’da teslim olacağım” dediği, Üney’in inkar etmediği ve “Lan i…e kendine gel seni öldürürüm haa” dediği de iddianamede yer aldı.

 

Çeteden gözaltına alınmışlardı

Sancak’a yönelik saldırının zanlıları Üney ve Fatih Sekman ekim ayında, Şişli ve Bahçelievler’de lüks otomobil gasp eden bir çeteye yönelik operasyonda Sercan Bulduk, Murat Danabaş, Hüseyin Çaydavul ve Okan Karakuş’la birlikte gözaltına alınmıştı. Toplam 14 suç kaydı, sekiz de aranma kaydı çıkan Çaydavul, toplam dokuz suç kaydı ve üç aranma kaydı bulunan Karakuş ve 10 suç kaydı ve kasten öldürme suçundan aranan Bulduk tutuklanarak cezaevine gönderimişti.

Lüks otomobil gaspıyla ilgili yeterli delil bulunmayan Üney, Sekman ve Danabaş ise serbest bırakılmıştı. Üney ile Sekman daha sonra Murat Sancak’a saldırıyla ilgili yeniden gözaltına alınmıştı.

 

‘Terör’ mü ‘kumar borcu’ mu?

Murat Sancak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilan-ı aşk ettiği için adı ‘Şems Ethem’e çıkan Ethem Sancak’ın yeğeni. Ethem Sancak Güneş ve Akşam gazetelerini bünyesinde bulunduran ES Medya’nın da sahibi.

Başta Star olmak üzere iktidara yakın medya, saldırının ‘özgür basın’ı hedeflediğini ve terör kaynaklı olduğunu öne sürmüştü.

Meydan gazetesi ise Sancak’ın, ‘Sarallar’ grubuna ait bir kumarhanede 10 milyon lira kaybettiğini, saldırının kumar borcundan kaynaklandığını yazmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden o dönem yapılan açıklamada, “Saldırıyı gerçekleştirenlerin ilimizdeki ‘kriminal’ bir grupla iltisaklı (bağlantılı) kişilerden oldukları anlaşılmıştır” denmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr