İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cizre'de yaralıların bulunduğu belirtilen binaya operasyon yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin Ala, "Son haber doğru değildir. Tamamen yanlış bir bilgidir. Belli bir yer de yok orada zaten. Valiliğimizin, Sağlık Bakanlığı'mızın bu konuda yaptığı açıklamaya itibar etmelisiniz" dedi.
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde öğretmenlere SMS ile seminer çağrısında bulunulması ve İdil'de bir operasyon hazırlığı olup olmadığı sorulan Bakan Ala, "Nerede çukur varsa konulmuş olan barikat, yapılmış olan bombalı tuzaklama oralar temizlenecek. Olan ilçelerde belli bir düzen içerisinde bu operasyonlar yapılıyor. Bu temizlikler yapılacak. Orada da var. Teröristler silahlarını bırakırsa o çukurlar doldurulursa o zaman bu operasyonlar yapılmaz ama onlar orada olduğu sürece bu çukurlar doldurulacak. Bombalı tuzaklar kaldırılacak. Teröristler etkisiz hale getirilecek" diye konuştu.

"NUSAYBİN'DE BARİKATLAR, ÇUKURLAR KALDIRILACAK"

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de mevcut olan barikatların kaldırılacağını açıklayan Efkan Ala, "Nusaybin gibi birtakım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar var. Onlar kaldırılacak" dedi.

"TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİKÇE EVLERE GİRİLİYOR"

Cizre'de yaralıların bulunduğu belirtilen binaya operasyon yapıldığı yönündeki iddialar sorulan Ala, "Cizre'de faaliyet tamamlanmak üzeredir. Resmi, doğru açıklamalara bakın. Başka yerlere yönlendirme amaçlı açıklamalara itibar etmeyin. Bunlar kirli bilgilerdir. Devlette kural belli. Kim ambulans istemişse nereden istenmişse gidebileceği yere kadar gitmiştir. Ambulanslara saldırı olmuştur. Ambulanslara çukurlar kazılmıştır önünde. Roket atılmıştır. Ama ona rağmen ambulanslar her seferinde gönderilmiştir. Söylenen yerlerden hiçbir şey çıkmamıştır. Son haber de doğru değildir. O da tamamen yanlış bir bilgidir. Belli bir yer de yok orada zaten. Söylenen yerler bir mahalle, mahalledeki evler. Onlar teröristlerden temizlendikçe evlere giriliyor. Valiliğimizin, Sağlık Bakanlığı'mızın bu konuda yaptığı açıklamaya itibar etmelisiniz. Bizde hiçbir bilgi saklanmaz. Yanlış hiçbir bilgi verilmez. Bazen doğru bilgiyi vermek zaman alıyor. Çünkü bir iddia oluyor. Biz devlet olmanın gereğini yapıyoruz. Vatandaşımızın huzurunu esas alan bir faaliyet yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

"CİZRE'DE SONA GELMEK ÜZEREYİZ"

Diyarbakır ve Şırnak'ta terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Ala, "Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Sur'daysa biraz daha devam ediyor. Ama yine oralarda arama tarama faaliyetleri, vatandaşın evinin önünde çukurun doldurulması, bomba düzeneğinin kaldırılması, sivil kimseye zarar gelmemesi bizim vazgeçilmezimiz. Onun için de sokağa çıkma yasakları biraz uzun sürüyor" açıklamasında bulundu.

 

 

İşte o haber:

Özel harekât karakolları kuruluyor

,

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr