İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri deniz Baykal’ın kendisine yaptığı çağrıya yanıt verdi.

Süleyman Soylu Baykal’a “Yüreğin yetiyorsa Kılıçdaroğlu ile gel İçişleri’ne, sana kumpası kim kurdu gösterelim” diye çağrıda bulunmuş, Baykal ise bu sözlere “Madem bildiğiin bir şey var İçişleri Bakanı olarak gereğini yerine getir” diye yanıt vermişti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde referandum çalışması yürüten Soylu, Deniz Baykal’a, “Biz gereğini yerine getirdik zaten” diye yanıt verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenleyen Soylu, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a “Kılıçdaroğlu ile bana gelin, demokratik hayatın nasıl bir operasyona maruz kaldığını ve senin nasıl açığa çıkarıldığını ve nasıl genel başkanlıktan gönderildiğini göstereceğim” dediğini hatırlattı.

‘O SENİN MESELENDİR’

Süleyman Soylu,konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bana ‘gereğini yerine getir’ diyorsun. Şimdi mahkemedeyiz, mahkemede. Tüm belgeleriyle, tüm bilgileriyle beraber şu anda mahkemede. Ben sizden tek bir şey istiyorum.

Gelip ben size anlatırım. İçişleri Bakanlığı’na geldiğiniz zaman ben anlatacağım. Sizi çağıracağım da merak etmeyin. Ama benim istediğim başka bir şey daha var. Sayın Baykal, Kılıçdaroğlu’nu muhafaza etme, Türk siyasi hayatının en büyük komplosuyla karşı karşıya kaldın, en büyük operasyonu ile karşı karşıya kaldın sen.

Bunu herkesin FETÖ’nün yaptığını, adını bildiği gibi bilmektedir. Şimdi yapman gereken o mahkemede de onun nasıl olduğunu anlatabilecek misin, anlatamayacak mısın şimdi ona bakacağız. Başımızın üzerinde eğer Kılıçdaroğlu’na hala korumaya çalışıyor hala bu FETÖ’cülerle iş birliği yapıp, bugün Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir bir partiyi yönetmeye çalışan bir adama hala koruma, hala bir şekilde muhafaza etmeye çalışıyorsa o senin meselendir. “


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr