Spor Toto Süper Liginin 30. Haftasında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynanan Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasının 89. dakikasında 17 yaşındaki O.M.'nin sahaya atlayarak hakeme saldırmasının ardından karşılaşma tatil edilmişti. Olaylı karşılaşma sonrası soruşturma devam ederken İçişleri Bakanlığının göndermiş olduğu Müfettişler Hüseyin Avni Aker stadyumuna giderek incelemelerde bulundu.

OLAY YERİ KEŞFİNE GELDİLER

Müfettişler O.M’nin sahaya atladığı deniz tarafındaki tribüne giderek incelemelerde bulundu. Müfettişlere Futbol İl Temsilcisi, Spor İl Müdürü, Özel Güvenliklerden sorumlu Müdür ve Trabzonspor’un stadyumdan sorumlu yöneticisi eşlik etti. Müfettişler, O.M’nin atladığı tribüne çıkarak ‘Olay Yeri’ keşif çalışması yaptı. Tribünden sahaya O.M’nin nasıl atladığı incelendi.

KARŞILAŞMAYA KAÇAK GİRENLER İNCELENDİ

Müfettişler, sahaya giren iki taraftarın 7 Metre yükseklikten nasıl atladığı ve hakeme hızlı bir şekilde nasıl ulaştığını incelerken rapora not etti. Burada 3 saat süren soruşturmada müfettişler, sahayı gözetleyen kameraları, güvenlik zafiyeti oluşturacak başka nedenlerin olup olmadığını inceledi. Müfettişler karşılaşma sırasında sahaya başkalarına ait ‘Passolig’ ile giren taraftarlarında isimlerini alarak soruşturmaya dahil ettiği öğrenildi.



BAYRAK DİREĞİNE ÇIKANA İŞLEM

Karşılaşmanın bitiminin hemen ardından bir taraftarın yine aynı tribünde bulunan Türk Bayrağı, Trabzonspor Bayrağı ve Misafir takım bayraklarının asıldığı direğe tırmanan ve Fenerbahçe Bayrağını indiren kişi hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Müfettişler, o bölgede de inceleme yaptığı öğrenilirken bayrağı indiren kişiye 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yaptı.

MÜFETTİŞLER KULÜBE GİTTİ

Üç saat süren inceleme sonrasında müfettişler Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerine gittikleri öğrenildi.

Öte yandan çıkan olaylar nedeniyle PFDK, Trabzonspor'a 4 maç seyircisiz oynama ve 915 bin TL para cezası verdi. (Haber61)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr