İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu, kulübün lokalinde içki satış ve servisini durdurdu. İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın, “Vakıflarla yaptığımız kira sözleşmesinde böyle bir madde var, ona uymak zorundayız. İçki içmek isteyen üyelerimiz de lokalin olduğu sokakta içkili mekânlar var, oralara gidebilirler” dedi.

Mersin’de 1989 yılında kurulan İçel Sanat Kulübü, bir zamanlar askerlik şubesi olarak kullanılan mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde olan eski bir yapıyı gönüllü mimarlar yardımıyla restore etmiş, Cami Şerif Mahallesi’ndeki yapı sergi salonu ve lokal olarak kente kazandırılmıştı. Çeyrek asırdan fazla süredir Mersin’in önemli sosyal alanlarından biri olarak hizmet veren kulüp binası ve lokali 2014 yılında Mersin İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla Hazine mülkiyetine geçti. Kulüp yönetimi, geçen hafta ani bir kararla kulübün lokalinde içki satış ve servisini durdurdu. Bazı kulüp üyeleri, “Burada 1989’dan beri içki içiliyor. Yasak kararı neden bu dönemde alındı” diyerek tepkisini gösterdi.

‘Başka yerde içebilirler’

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan İçel Sanat Kulübü Başkanı Erkan Özaydın, “İçel Sanat Kulübü şu anda Vakıflar’ın kiracısı durumunda. İçki satış ve servisinin yasaklanması bizim tasarrufumuz değil. Vakıflarla yaptığımız kira sözleşmesinde böyle bir madde var. İçki içmek isteyen üyelerimiz de lokalin olduğu sokakta içkili mekânlar var, oralara gidebilirler” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr