Euro 2016 E Grubu mücadelesinde İsveç ile Belçika karşı karşıya gelirken Belçika mücadeleden 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşma da Zlatan Ibrahimovic'in milli takımla son maçı oldu.

Erik Hamren'in öğrencileri maçın ilk yarısında rakibine nazaran daha hareketli göründü ve Belçika'yı kendi yarı sahasına hapsetti. Katı bir savunma anlayışı benimseyen Belçika, kontratak fırsatları kolladı.

İsveç mücadelenin ilk yarısında zaman zaman etkili olsa da net gol şansları yaratmakta zorlanınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Maçın ikinci yarısında çok daha geniş alanlar bulan Belçika bu defa istediklerini yerine getirirken İsveç dakikalar ilerledikçe yoruldu. De Bruyne ve Lukaku ile üç pozisyonda gole çok yaklaşan Belçika, kaleci Andres Isaksson'un muhteşem kurtarışları sonucunda golü bir türlü bulamadı.
İbrahimovic'in ağlara gönderdiği bir gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılırken, tecrübeli forvet oyuncusu bir serbest vuruşta da kaleci Thibaut Courtois'i geçemedi.

Dakikalar 84'ü gösterirken ani gelişen Belçika atağında Hazard'ın pasında topu önüne alan Nainggolan güzel bir şutla golü yaptı ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Kalan bölümlerde de başka gol olmayınca Belçika maçı 1-0 kazandı ve son 16 turunda Macaristan ile eşleşti.

1 puanla grubu dördüncü sırada bitiren İsveç ise turnuvaya veda etti.

Kısa bir süre önce milli takımı bıraktığını açıklayan Zlatan Ibrahimovic son turnuvasında gol sevinci yaşayamadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr