Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'a sempatisinin siyah beyazlı ekibe karşı mücadele azmini azaltmadığını söyledi.

Ankara ekibinde çıktığı 7 maçta 6 galibiyet alan ve sadece Beşiktaş'a kaybeden Üzülmez, takımı getirdiği konumla Süper Lig'in en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başardı.

Üzülmez, Beşiktaş yenilgisiyle ilgili "Bir hafta boyunca, takımımı motive ettim. Bu maçın önemini anlattım. İkinci yarının en iyi Beşiktaş’ı vardı karşımızda. O hafta Fenerbahçe puan kaybetmişti, stat dolmuştu, her şey Beşiktaş’ın lehineydi. Biz tüm olumsuz tabloya rağmen 65’e kadar direndik. Golü yedikten sonra da Beşiktaş’ın kalesine gittik, bir topumuz direkten döndü. İnsanlar, ‘Bu zaten Beşiktaşlı, bırakır’ gibi düşünüyor. Böyle düşünce olmaz. Ben, şerefimle namusumla görevimi yapıyorum. Uzun yıllar Beşiktaş’ta oynadım, O formayla sembol oldum, doğru... Doğal olarak Beşiktaş’a sempatim de olabilir. Fakat bu, Beşiktaş’a karşı mücadele etmeyeceğim anlamına gelmez. Ben Beşiktaş’a karşı mücadele etmezsem, şu an ekmeğini yediğim Gençlerbirliği’ne ihanet etmiş olurum. Bir de şu var; Beşiktaş’ı yenmeden, Beşiktaş’a teknik adam olamam ki!" ifadelerini kullandı.


"TEKNİK ADAMLIK DAHA ZOR"

Teknik direktörlüğün futbolculuğa göre çok daha zor olduğunu söyleyen genç teknik adam, "Teknik direktörlük daha zor. 25-26 tane farklı karakter, yaptıracağınız antrenman, oynatacağınız sistem, seçeceğiniz 11, rakibi analiz... Bunları hep teknik adam yapıyor. Oyuncu antrenmanını yapar, duşunu alır, yemeğini yer, ertesi gün idmanına gelir. Ama teknik adamlığın da güzelliği bu takımın liderisin. Sorumluluklar sizde... Bu nedenle oyuncudan çok daha fazla mesai harcamak gerekiyor." dedi.

"YARIŞ SON HAFTAYA KADAR SÜRER"

Şampiyonluk yarışı hakkındaki fikrini de dile getiren Üzülmez, "Beşiktaş, Rize ve Trabzon’dan 6 puan çıkartırsa moral motivasyon olarak öne geçer. Fakat 2 maçtan birinde takılırsa, Fenerbahçe öne çıkar. Beşiktaş’ın avantajı tek kulvarda oluşu. Fenerbahçe halen üç kulvarda mücadele ediyor. Bence yarış, son haftaya kadar sürecek." şeklinde konuştu. (Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr