12 Nisan’da gece saatlerinde Maltepe'deki evinin otoparkında baygın halde bulunarak, hastaneye kaldırılan İbrahim Erkal'ın son durumuyla ilgili hastaneden açıklama yapıldı.Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği adına Doc. Dr. Necdet Sağlam tarafından yapılan açıklamada, "İbrahim Erkal, 29 Nisan 2017 saat 04.20'de özel bir hastaneden ailesinin talebi üzerine ileri tetkik ve tedavi amacı ile hastanemize nakil alındı. Bu tarihten itibaren hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tetkik ve tedavisine devam edildi. İbrahim Erkal'ın derin koma tablosu bu süre içinde devam etmiş ve düzelme olmamıştır. Bugün ilgili hekimlerimiz tarafından yapılan değerlendirmede tıbbi beyin ölmünün gerçekleştiği tespit edildi. Kalp ve diğer organların yaşamsal fonksiyonları devam etmektedir. Yoğun bakım ünitemizde destek tedavisi sürdürülmektedir." denildi.

AİLESİ ÖLDÜĞÜNÜ DUYURMUŞTU

Erkal'ın sosyal medya hesaplarını yöneten ailesi öldüğünü duyurmuştu. Aile tarafından yapılan açıklamada, "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal, tüm çabalara rağmen hakkın rahmetine kavuşmuştur. Dualarımız birlike olsun, dileğimiz tek olsun, mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" mesajı paylaşıldı. 

OTOPARKTA BULUNMUŞTU 

1996'da 'Canısı' şarkısıyla şöhrete kavuşan 50 yaşındaki İbrahim Erkal 11 Nisan gecesi  3 arkadaşı ile yemek yedi. Aracını kullanması için lokantanın valesine verdi.  Vale, Maltepe'deki sitenin otoparkına kadar İbrahim Erkal'ı getirdi. Aracı park ettikten sonra ayrıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saat 01.00 gibi İbrahim Erkal fenalaşıp otoparkta yere düştü. 1.5 saat sonra sitenin güvenlik görevlisi İbrahim Erkal'ı otoparkta baygın halde yatarken bulup ailesini aradı. İbrahim Erkal’ın sağ arka kulağının altında bir de yırtık vardı. İbrahim Erkal'ın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı.  Erkal o tarihten bu yana komada bulunuyordu.

İbrahim Erkal kimdir?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr