19 yaşındaki genç kızın İETT’nin gece yarısı sefer iptaliyle yaşadığı mağduriyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyet eden Ahmet Duman ilginç bir yanıt aldı. İBB Beyaz Masa seferin iptal gerekçesi olarak “toplumsal olayları” gösterdi.

Ahmet Duman adlı yurttaş yaşadığı olayı gazetemizle paylaştı. Duman, olayı, “20 Aralık 2015 akşamı 23.45 sıralarında durağa gittiğim 19 yaşında bir üniversite öğrencisi genç kadını gördüm. Genç kadın dakikalar sonra bana Taksim-Cebeci seferini yapan 36T otobüsünü sordu. Genç kadın 153 Beyaz Masa’yı aradı. Beyaz Masa yetkilileri öğrenciye yardımcı olmadı. Ardından Beyaz Masa’yı ben aradım. Beyaz Masa yetkilileri ‘otobüsün 10 dakika erken gittiğini’ söyledi” sözleriyle anlattı. Duman yaşadığı telefon konuşmasını, “Kızın burada mağdur olduğunu, etrafta tinerciler, madde bağımlılarının olduğunu, bu kıza yardım etmeleri gerektiğini söyledim. ‘Bir şey yapamayız’ dediler.

Cebimde 20 TL vardı. Bir taksi çevirdim, adama durumu anlattım. Kızın cebinde parası yoktu. Kabul etti ve kızı taksiyle evine gönderdik” diye anlatıyor. Duman ertesi gün İETT Genel Merkezi’ne gittiğini belirterek, “Durumu anlattım. Danışmadaki kadın beni dinledi ve ‘siz avukatı mısınız’ diye sordu. ‘Değilim, ben bir vatandaşım, o kız benim kızım, kardeşim, yeğenim, sizin kızınız olabilirdi. Yeni Özgecan vakaları yaşanmasın diye uğraşıyorum’ dedim. Bana bina dışında beklememi söyledi. 15-20 dakika bekledim, kimse gelmeyince geri döndüm. Daha sonra başvuruma cevap geldi. Toplumsal olay nedeni ile emniyet tarafından değişiklik yapıldığı söylendi” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr