İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nde çalışan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi, harita mühendisleri Nail Güler ve Yavuz Almali'nin "FETÖ" suçlamasıyla işine son verildi. "FETÖ" suçlamasıyla İşten atılan harita mühendisi Nail Güler, İBB'ye sunduğu itiraz dilekçesinde, kendisine tebliğ edilen yazıda görevden uzaklaştırma gerekçesinin bulunmadığını belirtti. Güler dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"DEMOKRASİ DIŞI MÜDAHALELERE HER ZAMAN KARŞI DURDUM"

Devlet içinde veya Devlet dışında bulunan herhangi bir yasadışı yapılanma, cemaat ve örgütle alakam yoktur ve olması mümkün değildir. Gerek Şahsi düşünce yapım, gerekse devlet memuru olarak demokrasi mücadelesini hep vermiş Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk devleti yapısının korunması öngörüsüyle demokrasi dışı  müdahalelere karşı duruş gösteren biriyim.

Söz konusu başkanlık onayı ve tebligat listesinde asla yer almadığım düşünsel ve eylemsel olarak hiç bir girişimini desteklemediğim bir yapı içerisinde gösterilmemin veya değerlendirilmesinin haksızlık olduğu ve itibarsızlaştırmaya yönelik bir itham olduğunu özellikle belirtmek isterim.

TMMOB VE KESK ÜYESİYİM

Devlet memuru olarak Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi olduğunuifade eden Güler,  "Her iki birlik ,oda ve konfederasyon,sendika yasalar çerçevesinde kurulmuş ve faaliyet gösteren yasal kurumlardır." dedi.

TMMOB: KAMUDA GÖREVDEN ALMALAR CADI AVINA DÖNÜŞTÜ

TMMOB, İBB'de çalışan mühendisler Nail Güler ile Yavuz Almali'nin "FETÖ" suçlamasıyla işten çıkarılmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

TMMOB tarafından yapılan açıklamada darbe girişimi sonrası kamuda yaşanan tasfiyelerin cadı avına dönüştüğü belirtilerek, işten çıkarmaların endişeyle izlendiği vurgulandı.

TMMOB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Demokrasiye, işçi ve emekçilerin hak ve hürriyetlerine ve özgürlüklere kast eden darbe girişimi neticesinde yüzlerce yurttaşımız hayatını kaybetmiş, binlercesi ise yaralanmıştır.

Darbe ile mücadele adı altında 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL kapsamında kamu kurumlarında başlatılan soruşturmalar neticesinde binlerce insan açığa alınmış ve tutuklamalar yapılmıştır.

Darbe girişimini gerekçe gösterip, halkın egemenliğini kısıtlayacak, hukuku geri plana atacak “olağanüstü hal” gibi uygulamalara başvurulmasını doğru bulmuyoruz. Darbe girişimi sonrası gerekli soruşturma ve araştırma süreçleri gerçekleştirilmeden, hukukun temel ilkeleri gözetilmeden yapılan kamuda görevden almaların cadı avına dönüştürüldüğünü endişe ile izlemekteyiz.

OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevlerine son verilecek veya görevden açığa alınacak Kamu Personeline yönelik idarelerde listeler hazırlanıyor. Bu listelerin nerede, nasıl ve kimler tarafından hangi esaslarda hazırlandığı, var olan listelerde cemaat veya darbe ile ilgili olamayacak kişilerin aralara sıkıştırılmasının hangi amaca hizmet ettiği şüphelidir.

Bu listelerde bazı ilgisiz kişilerin aralara serpiştirilmesi hedef saptırma amaçlı olduğu kanaatini güçlendirmektedir.

YILLARDIR DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERENLER "CEMT" YAFTASIYLA LEKELENMEYE ÇALIŞILMAKTADIR

Bu uygulama ile Cemaat adına iş yapanlar, propaganda yapanlar, faaliyet gösterenler temize çıkartılmak istenmekte, yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi veren arkadaşlarımız da “Cemaat” yaftası ile lekelenmeye çalışılmaktadır.

Bu kapsamda Şubemize başvuruda bulunan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nde çalışmakta olan, Odamız İstanbul Şubesi 10. Dönem Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, 11. Dönem Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyeliği, 14. Dönem Şube Yönetim Kurulu Üyeliği, 15. Dönem Şube Yönetim Kurulu II. Başkanlığı, 38. ve 39. Dönem TMMOB Yönetim Kurulu Üyeliği, 40. Dönem TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanlığı görevlerinde bulunan ve hala Şubemiz 24.Dönem Yönetim Kurulu yedek üyeliği görevini yürütmekte olan üyemiz Nail Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Mesken Müdürlüğü’nde çalışan, Odamız 44. Dönem Genel Kurul Delegeliği ve TMMOB 44. Dönem Yedek Delegeliği görevlerinde bulunan üyemiz Yavuz Almali OHAL Kapsamında başlatılan soruşturmalar neticesinde gerekçesiz olarak açığa alınmışlardır.

Sürdürülen soruşturmaların bir cadı avına dönüştürülmemesi açısından, üyelerimize yapılan bu hukuksuz ve asılsız suçlamaların bir an önce son bulmasını ve görevlerine iade edilmelerini talep ediyoruz.

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr