İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) Esenler'deki büyük İstanbul Otogarı'nı işleten şirketten amacına uygun kullanım yapılmadığı için otogarın 15 gün içinde tahliye edilmesini istedi.

9 Ağustos 2016 tarihli, İstanbul 17. Noterliği aracılığıyla gönderilen yazıda otopark ücreti alınması tahliye gerekçesi olarak gösterildi.

Otogarın tahliyesine ilişkin İBB’nin talebi hakkında hapis cezası olan ve yurtdışında bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

"2019'A KADAR SÜREMİZ VAR"

Hürriyet'te yer alan habere göre Avrasya Terminal İşletmeleri’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, "Sözleşmeye göre 2019'a kadar süremiz var. Otoparklarda para alınmasının, sözleşmenin iptaline ve tahliyeye sebep olacağının düşünmüyoruz. Kaldı ki, sözleşme yüklü tazminatı da içeriyor. 

İBB'nin bu yükün altından kalkması zor olur" dedi. Yıldırım, İBB'den süre uzatım taleplerinin de gündemde olduğunu aktardı.

Büyük İstanbul Otogarı’nda her gün toplamda 4 bin otobüsün giriş çıkış yaptığı. Günde 100 bin kişinin hareket halinde olduğu Otogar’da 168 yazıhane ve 330 kadar da firma bulunuyor.

Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi isteği 4 yıl önce de gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili İBB'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr