Arka Sokaklar dizisinin 12 sezondur var olan karakteri polis Hüsnü Çoban’ın (Özgür Ozan) vurulması sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki Çoban ölecek mi? Bu soru dizinin 29 Nisan Cuma akşamı yayımlanacak bölümünde yanıt bulacak.

Öte yandan dizinin hayranları Facebook’ta ‘cenaze etkinliği’ düzenledi. Etkinliğin daveti de dizinin formatına uygun: “Türk polis teşkilatına büyük emek veren merhum Hüsnü Başkomiserimizin cenazesine herkesi bekliyoruz. Bu meslekte yaşamak da ölmek de ekip işidir. Yaşamak da ölmek de...” Karacaahmet’teki cenazeye katılacağını söyleyenlerin sayısı 160 bin.

Belki de “En çok sevilen polis” olan Hüsnü Çoban’ın cenaze etkinliği ölümü değil ama yası gerçek olan dizi karakterlerini hatırlattı:

Pisi pisine gitti Tom

Tom Jordache/ Zengin ve Yoksul: Furyanın başını 1978’de Türkiye’de gösterilen “Zengin ve Yoksul” adlı Amerikan dizisi çekiyor. Dizi karakterlerinden Tom Jordache (Nick Nolte) ölünce ruhuna Fatih’te kırk mevlidi okundu. Hatta sadece halk değil ünlüler de Tom’un vefatına çok üzüldüler. TV’de 7 Gün’e güne görüş veren Tanju Okan “Yazık oldu aslan gibi delikanlıya” derken Türkan Şoray “çok üzüldüğünü” belirtiyor. En çok hayıflanansa “Pisi pisine gitti Tom” diyen İlhan İrem.

Çakır’a cenaze namazı

Süleyman Çakır/ Kurtlar Vadisi: Kurtlar Vadisi’nde Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı mafya babası Çakır rol gereği öldüğünde Türkiye’nin dört bir yanında gıyabında cenaze namazı kılındı. Mevlüt okutuldu. Gazetelere başsağlığı ilanları verildi.

Tokatlı bir mermerci mezar taşı hazırladı. Çakır’ın senaryo gereği de olsa öldürülmesinden üzüntü duyan mermerci Fedai Genç, sembolik mezar taşına “Laz Ziya Damadı Süleyman Çakır”, ölüm tarihi olarak da dizideki ölüm tarihi olan 8 Nisan 2004’ü yazdı.

Türbeye ziyaretçi akını

Şehzade Mustafa/Muhteşem Yüzyıl: Bursa, Osmangazi’deki Şehzade Mustafa’nın türbesi, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın boğdurulmasının ardından ziyaretçi akınına uğradı.

Bihter Ziyagil anması

Bihter Ziyagil/Aşk-ı Memnu: Dizinin fanatikleri, üzerine Behlül’le ilişkisini anlatan bir not asarak intihar eden Bihter (Beren Saat) için sanal cenaze töreni düzenlendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr