AKP kurucularından, eski bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, geçen haftalarda “Ben 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. Birileri de gizli kulisler attılar” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Kendi sitesinde bir yazı kaleme alan Çelik, 1 Mart tezkeresi ile ilgili Erdoğan’la arasında geçen telefon görüşmesini aktardı. Çelik, “Tezkerenin oylanacağı günden bir gün önce Sayın Erdoğan’ı telefonla aradım ve şunları söyledim: ‘Efendim, ben oylama günü bir program için Bursa’da olacağım. Benim yerime oyumu kullanması için vekâletimi Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’a bıraktım ve ret oyu vermesini rica ettim. Bunu bilmenizi isterim” dedi.

Resmi internet sitesi huseyincelik.net üzerinden dün yayımladığı açıklamada Çelik, 1 Mart tezkeresi öncesinde kendisiyle birlikte dönemin Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın ret oyu vereceğini açıkladığını belirterek tezkerenin 3 oy farkla reddedildiğini de ekledi.

Yeni AKP hareketi doğuyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr