Genelkurmay Başkanlığı, 10 Kasım'da Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'de yurttaşların da katılımıyla bir etkinlik düzenleneceğini duyurmuştu. "Ata'nın Huzurunda Ordu Millet El Ele" isimli etkinlik, başlangıç saatine çok kısa bir süre kala, TSK'nin internet sitesinden yapılan duyuru ile iptal edilmişti.

AÇIKLAMA: İPTAL EDİLDİ

Hiç bir detaya yer verilmeyen iptal açıklamasında, "Anıtkabir Komutanlığında 10 Kasım 2016 tarihinde saat 15.00'te yapılması planlanan 'Ata'nın Huzurunda Ordu Millet El Ele' temalı faaliyet iptal edilmiştir" denilmişti.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Binlerce yurttaşın 10 Kasım nedeniyle akın ettiği Anıtkabir'deki etkinliğin, başlamasına kısa bir süre kala iptal edilmesine ilişkin bugün iki çarpıcı köşe yazısı kaleme alındı.

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın bugünkü köşesinde yer alan "Hiçbir şey anlamadım" arabaşlığında dikkat çekici bilgiler yer aldı. Etkinliğin başlamasına kısa bir süre kala "iptal" kararının alınmasının "ilginç" olduğunu yazan Yılmaz, "11.50'de Cumhurbaşkanı'na giden Genelkurmay Başkanı, 12.50'de Saray'dan çıkmış. 12.53'te de törenin iptal edildiği bildirilmiş" diye yazdı.

"ERDOĞAN'IN ENİŞTESİ" GÖNDERMESİ

"Bence şöyle oldu: Cumhurbaşkanı'nın eniştesi o gün aradı ve dedi ki "Bu askerler tören yapacakmış, dikkat etsinler güvenlik sorunu var" diye yazan Yılmaz, "Tabii onun istihbaratı MİT'ten de Genelkurmay'dan da kuvvetli olduğu için, Başkan toplantıdan çıkar çıkmaz gösteriyi iptal etti" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Ankara'nın göbeğinde, Anıtkabir bahçesinde güvenliği sağlamak konusunda kendisine güvenmeyen bir ordunun savaş yeteneğine biz nasıl güveneceğiz?" diye de sordu.

Mehmet Y. Yılmaz'ın yazısını okumak için tıklayın.

AHMET TAKAN: İPTALİN SIRRI SLOGANDA SAKLI

İptal kararıyla ilgili olarak dikkat çeken bir diğer yazıyı ise Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan kaleme aldı. Yazısına, "Anıtkabir'den uçurtulmayan dilek balonları" başlığını atan Takan, "Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet 'Komutanları'nın canı can da o sırada Anıtkabir'de bulunan asker ve vatandaşların canı patlıcan mı?" diye sordu.

Etkinliğin iptal edilmesinin gerekçesinin "sloganında" saklı olduğunu yazan Takan, "O, "ordu-millet el ele" var ya, bir de "Ata'nın huzurunda" ile birleştirilince bazı çevrelerin alerjilerinin nasıl depreştiğini adım gibi iyi biliyorum. Genelkurmay karargahına uygulanan tam saha presleri... Gelenleri gidenleri, telefon trafiklerini... Taa, kumpas davalarında başlayan, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında Türk milleti ve devlet bekasının taşıyıcı kolonu olan "ordu-millet" bağlılığına indirilen ölümcül darbelerin devamıydı iptal... Hem de vatandaşa Anıtkabir korkusu vererek!" ifadelerini kullandı.

Takan yazısını şöyle bitirdi:

"Allah aşkına, çıkın bu millete doğruları açık açık anlatın. Yoksa, o güdük basın açıklamalarının, şüpheli kapı arkası bilgilendirmelerinin altında kalırsınız. Daha da tehlikelisi;Ordu-Millet gider... Çadır-millet gelir!.."

Ahmet Takan'ın yazısını okumak için tıklayın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr