Kurtulmuş'un konuşmasının satır başları şöyle:

Vergisini geçmiş dönemlerde eksiksiz ve vaktinde ödeyen mükkellefler için yüzde 5'e kadar indirim yapılması yetkisi bakanlar kuruluna verildi. Yabancılara yeni teşviklerin getirmesi öngörülmektedir.

VARLIK FONU

Büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi konusunda bir niyet vardır. Daha dinamik bir yapıya dönüşmesi öngörülmektedir.

CAMİ İMAMI HATIRLATILDI, KURTULMUŞ GEÇİŞTİRDİ

Kurtulmuş, bir gazetecinin "Başbakan Yıldırım'ın PKK ve  FETÖ'cülerin 'Hayır' dediğinin söylemesi ve bir cami imamının camide 'EVET' propagandası yapmasını sorusunu geçiştirerek "Eğer bugün Türkiye bir Suriye bir Yemen olmadıysa, bunun sebebi sandığın ortada olmasıdır. Bizatihi bu referandum sandığının ortada olması demokrasinin göstergesidir. Dikkat ederseniz burada bir siyasi parti seçime giriyor değildir. Dolayısıyla herkes ne için hayır diyecekse veya hayır diyecekse onu ifade edecektir " dedi.

AHMET TÜRK'ÜN SÖZLERİNE YANIT

Kurtulmuş'a Ahmet Türk'ün çözüm konusunda 'Hükümet adım atarsa biz çözüme hazırız" sözü hatırlatıldı.

Kurtulmuş, "HDP'nin parlamentoda olması bizim için çok değerli. Ne yazık ki HDP'deki bazı milletvekilleri terörle arasına mesafe açmadı. Biz sayın Türk'ün bu sözlerinin daha yüksek söylenmesi kanaatindeyiz. Fakat biz bu örgütün diz çöküp, faaliyet yürütemez hale getirilmesi kanaatindeyiz" diye yanıtladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr