Almanya’da temaslarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Essen kentinde düzenlenen Nazım Hikmet Kültür Etkinliği’ne katıldı. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’ın da katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin darbe dönemlerinden beter bir manzaraya sahip olduğunu vurguladı.

Temel hak ve özgürlüklerin bütünüyle tehdit altında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Basın özgürlüğü yok. Düşünceyi açıklama özgürlüğü yok. İnanç özgürlüğü yok. Mahkemeler bütünüyle baskı altında. Bağımlı ve taraflı yargı Nazileri aratmayacak bir bağlılık içinde bir partinin çıkarları için çalışıyor. Hukuk yok. İnsanlar keyfi olarak hapsediliyor. İntikam duygusuyla insanların mal varlığına el konuluyor. Basın kuruluşlarına kayyım atanıyor. Toplumsal barış bilinçli olarak yok ediliyor. Toplumun fay hatları kaşınıyor. Etnik, dini ve siyasi sebeplerle ayrımcılık sistematik hale getiriliyor. Türkiye’de hukuk devletinden eser kalmadı” dedi.

Etkinlikte, Can Dündar’ın cezaevinden yazıp gönderdiği mesajı eşi Dilek Dündar okudu. Dündar mesajında, “Türkiye’de yazar, düşünür, adın olmanın zaruri duraklarından biri hapishanedir. Nazım’ı yetiştiren de yattığı hapishanedir. Hapishane bizim ikinci evimiz, üniversitemiz, atölyemiz olageldi. Zulme buradan isyan ettik, zalime buradan kafa tuttuk. Bugün hapiste öğrenme, demlenme, pişme sırası bende. Dışarıda nasıl gür yazıp konuşuyorsak içeride daha üst perdeden ses veriyoruz. Bu dayanışma bizi özgürlüğe, ülkemizi aydınlığa kavuşturacak” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr