MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, geçtiğimiz yıl seçim propagandaları sırasında HÜDA-PAR yöneticisi Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan baba Şükrü Teber 6 yıl, oğlu Sedat Teber 42 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İdil İlçesi'ne bağlı Kozluca Köyü'nde HÜDA-PAR Cizre İlçe yöneticisi Mehmet Şerif Şimşek ve İdil İlçe yöneticisi Abdulcelil Talayhan'ın 29 Mayıs 2015 tarihinde seçim çalışmaları sırasında öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşması, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu olarak yargılanan Sedat Teber, SEBİS sistemi ile duruşmaya katılırken, baba Şükrü Teber ise tutuksuz yargılandığı duruşmaya katılmadı.

Daha önce 4 kez ertelenen dava, 5'inci duruşmasında karara bağlandı. Tutuklu sanık Sedat Teber'e, ayrı ayrı iki kez 18 yıl, silah bulundurmaktan dolayı da 6 yıl olmak üzere toplam 42 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan baba Şükra Teber, kendisine isnad edilen öldürme suçundan beraat ederken, silah bulundurmaktan 6 yıl hapis cezası aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr