2015 yılında yakaladığı yükseliş ile dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumuna yükselen Huawei’den iyi haberlerimiz var. CNBC’nin haberine göre Huawei’de yüzler gülmeye devam ediyor.
Huawei satış rakamları ne durumda?
Son dönemlerin en çok konuşulan akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, 2016 yılına ait yeni rakamlar ile karşımızda. Sıralama itibariyle Samsung ve Apple’dan sonra gelen telefon, Google ile yaptığı anlaşma ile yükselişine daha güçlü bir ivme kazandırmış oldu. Nexus 6P modeli, Huawei tarafından üretiliyor ve Nexus 5X modeline göre çok daha başarılı gidiyor.


Canalys şirketinden Nicole Peng isimli analiste göre Huawei’nin bu yükselişi devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 108 milyon akıllı telefon satışı yapan firma, 2016 yılı sonuna kadar 150 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirecek. Yani ciddi bir büyüme oranı gündemde. Oranın yaklaşık %44 olması bekleniyor.
Huawei satış rakamlarında meydana gelecek bu artış, firmanın kazancında daha yüksek bir etkiye sebep olacak. Rapora göre Huawei’nin geliri bu yıl %73 oranında artacak. Bunun en önemli sebebi ise firmanın üst segment cihazlardaki başarısı.
Huawei, 6 Nisan tarihinde yeni akıllı telefonu Huawei P9 ile karşımıza çıkacak. Dikkat çeken teknik özelliklere sahip olan telefon, bu satışlar arasında ciddi bir paya sahip olacak.

Samsung Galaxy S7 Edge inceleme

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr