Peki nedir bu ürünü bu kadar farklı yapan? Hemen söyleyelim. Huawei , P9’u tasarlarken Leica’nın mühendisliğinden faydalandı ve dünyanın ilk Leica lensli akıllı telefonunu geliştirdi.
Leica farkı
HTC, One M8 ile iki kamera lensli ürününü tanıtmıştı. Bu ürünün özelliği, iki kamera lensi sayesinde birçok farklı noktalara odaklama yapabilmesiydi. Bu oldukça ilginç bir teknolojiydi, fakat burada vaat edilen fotoğraf performansı ne yazık ki istenilen düzeyde değildi. Huawei işte bu noktada bu teknolojiyi Leica ile farklılaştırmak istiyor. Daha doğrusu 12 MP’lik kamera lensleri ile kullanıcılara sıradışı bir deneyim yaşatmak istiyor. Huawei P9’un arka kısmında yer alan bu lenslerden ilki RGB renk spekturumunda fotoğraflar çekiyor. İkinci lens ise Monochrome sensor yardımıyla siyah beyaz ve gri tonlarda fotoğraflar çekiyor. Bu iki lens sayesinde fotoğraf üzerinde fokuz yeniden ayarlanabiliyor  ve derinliklerle oynanabiliyor. Bu her ne kadar zor bir işlem gibi duyulsa da, bu işlemleri yapmak için iki dokunuş yapmanız yeterli.


Monochrome sensor’un diğer bir avantajı gerçek anlamda siyah beyaz fotoğraflar çekebilmesi. Yani benzer akıllı telefonlar gibi siyah beyaz bir filtre kullanmaması. Bu da fotoğraf kalitesini inanılmaz derecede arttırıyor. Amatör fotoğrafçılar, ISO değerini ve diyafram aralığı gibi ayarlar yapmanızı sağlayan Pro kamera modu sayesinde, Huawei P9 ile çok eğlenecekleri kesin. Huawei P9 ile gün ışığında çok başarılı fotoğraflar çekmek mümkün. Benzer bir durum loş ortamlar için de geçerli. Video performansı ise ortalama seviyelerde. Huawei P9, ne yazık ki 4K video çekimleri yapamıyor.
İncelemenin devamını okumak için buraya tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr